PŘIHLAŠTE SE NA SVŮJ ÚČET, ABYSTE MOHLI MÍT PŘÍSTUP K RŮZNÝM FUNKCÍM

ZAPOMNĚLI JSTE HESLO?

ZAPOMNĚLI JSTE SVÉ ÚDAJE?

AH, POČKAT, VZPOMNĚL JSEM SI!
weare@crickeaters.cz
  • PŘIHLÁSIT SE

CRICKEATERS | JEDLÝ HMYZ

  • BENEFITY
  • ZAJÍMAVOSTI
  • PARTNERSTVÍ
  • FAQ
  • BLOG
  • KONTAKT
  • E-SHOP
Úterý, 26 října 2021 / Publikováno v: RECEPTY

CVRČČÍ BANANA BREAD

Podzim je tu a sním i naše oblíbené recepty! Jako první jsme si pro tebe připravili cvrččí banana bread neboli banánový chleba. Cvrččí banana bread je pro mě jeden z nejoblíbenějších receptů a je velice jednoduchý na přípravu. Tato skvělá dobrota se hodí ideálně ke kávě nebo jako skvělá snídaně pro nastartování těla na celý den.

Věděli jste, že banana bread má původ v Americe? Konkrétně ve 30. letech. Může za to potravinová krize, kdy v obchodech bylo mnoho potravin po datu jeho spotřeby. Mezi tyto potraviny patřily i banány, které nikdo měkké a nahnědlé nechtěl jíst. Bystré hospodyňky se ovšem naučily přezrálé banány spotřebovat a začaly péct banánové těsto. Z něj vzniklo mnoho receptů, ale neoblíbenějším se stal právě banana bread. Tak jdeme na něj.


Na těsto na banana bread potřebujeme:

  • 225 g mouky dle libosti (celozrnná, žitná, pohanková)
  • 25 g cvrččí mouky 
  • 1/2 kypřícího prášku 
  • 150 g cukru nebo medu 
  • 3 vejce 
  • 4 zralé banány 
  • 200 g rozpuštěného másla 
  • lžička skořice

Postup:

Troubu rozehřejeme na 180 stupňů. Zralé banány nakrájíme a rozmixujeme spolu s vejci. Rozmixované banány a vejce přimícháme k mouce. Přidáme kypřící prášek, cukr nebo med a rozpuštěné máslo. Těsto důkladně promícháme do jemné struktury. Připravené těsto vlijeme do vymazané formy a pečeme 70 minut. Hotový banánový chléb necháme vychladnout.

Dobrou chuť!

KATEGORIE

  • ČLÁNKY
  • NOVINKY
  • RECEPTY

ČTETE I OSTATNÍ ČLÁNKY

  • Test Post

  • Test Post

  • Test Post

  • Test Post

  • Test Post

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

Jíst hmyz se budeme muset naučit.

Crickeaters součástí videoreportáže.

Je libo červy na česneku nebo sarančata se špenátem?

Hmyz v gastronomii: udržitelná alternativa masa, nebo pomíjivý trend?

Burger z hmyzu. Holandský řetězec spouští revoluci

Entomofágie, co to je?

Hmyz jako jídlo? Evropané si musí začít zvykat

PTEJTE SE

weare@crickeaters.cz

NÁŠ E-MAIL NIKDY NESPÍ.
KAŽDÁ VAŠE ZPRÁVA NÁS POTĚŠÍ.

weare@crickeaters.cz

  • E-SHOP
  • O NÁS
  • LEGISLATIVA

© Copyright 2017-2021 Crickeaters. Všechna práva vyhrazena.

MÁTE DOTAZ?

KONTAKTUJTE NÁS

NÁŠ E-MAIL NIKDY NESPÍ. KAŽDÁ VAŠE ZPRÁVA NÁS POTĚŠÍ.

weare@crickeaters.cz

   © Copyright 2017-2021 Crickeaters. Všechna práva vyhrazena.

  • E-SHOP
  • O NÁS
  • LEGISLATIVA

Prosíme Vás o pár základních informací. Brzy se Vám ozveme.

Těšíme se na spolupráci

Pro veškeré ceny, dodací lhůty a další nás prosím kontaktujte na emailu manybugs@crickeaters.cz nebo pomocí formuláře níže.

Jedná se o nezávaznou objednávku.

Nevíte si s něčím rady? Kontaktujte nás prosím na emailu weare@crickeaters.cz nebo pomocí formuláře níže.

NAHORU