PŘIHLAŠTE SE NA SVŮJ ÚČET, ABYSTE MOHLI MÍT PŘÍSTUP K RŮZNÝM FUNKCÍM

ZAPOMNĚLI JSTE HESLO?

ZAPOMNĚLI JSTE SVÉ ÚDAJE?

AH, POČKAT, VZPOMNĚL JSEM SI!
weare@crickeaters.cz
  • PŘIHLÁSIT SE

CRICKEATERS | JEDLÝ HMYZ

  • BENEFITY
  • ZAJÍMAVOSTI
  • PARTNERSTVÍ
  • FAQ
  • BLOG
  • KONTAKT
  • E-SHOP
Středa, 01 prosince 2021 / Publikováno v: RECEPTY

VÁNOČNÍ PERNÍČKY ZE CVRČČÍ MOUKY

Vánoce jsou svátky plné krásných vůní, příjemné atmosféry a v neposlední řadě dobrého jídla a pečení. Proto jsme si pro Vás i my připravili vánoční perníčky ze cvrččí mouky. Perníčky, co jsme si pro Vás připravili, nejsou nijak náročné na přípravu a jsou vhodné ihned ke konzumaci, takže se do nich po upečení můžete s radostí pustit.

Věděli jste, že tradiční perník se vyráběl v hanzovních městech? Kvůli ceně koření byl perník velkým luxusem. Z hanzovních měst byl perník vyvážen především do vnitrozemí. Tradice výroby perníku stále přetrvává například v Mnichově, Norimberku, Amsterdamu nebo v Toruni. V Česku je nejznámější pardubický perník.

Na těsto potřebujeme:

  • 260 g libovolné mouky (celozrnná, žitná, pohanková)
  • 40 g cvrččí mouky
  • 2 vejce
  • 150 g moučkového cukru
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžičku jedlé sody
  • 1 lžíci perníkového koření
  • 1 žloutek
  • 1 lžičku smetany ke šlehání

Na polevu potřebujeme:

  • 2 bílky
  • 180 g moučkového cukru
  • několik kapek citrónové šťávy

Postup:

Nejdříve v hrnci rozpustíme med s máslem. V míse si smícháme mouku, moučkový cukr, jedlou sodu a perníkové koření. Přidáme med s máslem a vejcem. Suroviny důkladně promícháme na těsto. Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme ho přes noc odležet v lednici. Další den těsto vyvalujeme na pomoučeném vále a vykrajujeme z něj požadované tvary. Vánoční perníčky pečeme na plechu přibližně 10 minut na 180 stupňů. Po upečení potřeme horké perníčky rozšlehaným žloutkem se smetanou.

Během pečení si připravíme polevu na zdobení perníčků. Moučkový cukr si důkladně prosejeme a spolu s jedním bílkem zpracujeme v hustě našlehaný krém. Nakonec přidáme do směsi pár kapek citrónové šťávy a nevyšlehaný bílek. Polevu naplníme do pytlíků a můžeme zdobit vychladlé perníčky. Ať si naše vánoční perníčky ze cvrččí mouky užijete!

Přejeme Vám poklidné svátky plné kvalitních dobrot a vůní!

KATEGORIE

  • ČLÁNKY
  • NOVINKY
  • RECEPTY

ČTETE I OSTATNÍ ČLÁNKY

  • Test Post

  • Test Post

  • Test Post

  • Test Post

  • Test Post

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

Jíst hmyz se budeme muset naučit.

Crickeaters součástí videoreportáže.

Je libo červy na česneku nebo sarančata se špenátem?

Hmyz v gastronomii: udržitelná alternativa masa, nebo pomíjivý trend?

Burger z hmyzu. Holandský řetězec spouští revoluci

Entomofágie, co to je?

Hmyz jako jídlo? Evropané si musí začít zvykat

PTEJTE SE

weare@crickeaters.cz

NÁŠ E-MAIL NIKDY NESPÍ.
KAŽDÁ VAŠE ZPRÁVA NÁS POTĚŠÍ.

weare@crickeaters.cz

  • E-SHOP
  • O NÁS
  • LEGISLATIVA

© Copyright 2017-2021 Crickeaters. Všechna práva vyhrazena.

MÁTE DOTAZ?

KONTAKTUJTE NÁS

NÁŠ E-MAIL NIKDY NESPÍ. KAŽDÁ VAŠE ZPRÁVA NÁS POTĚŠÍ.

weare@crickeaters.cz

   © Copyright 2017-2021 Crickeaters. Všechna práva vyhrazena.

  • E-SHOP
  • O NÁS
  • LEGISLATIVA

Prosíme Vás o pár základních informací. Brzy se Vám ozveme.

Těšíme se na spolupráci

Pro veškeré ceny, dodací lhůty a další nás prosím kontaktujte na emailu manybugs@crickeaters.cz nebo pomocí formuláře níže.

Jedná se o nezávaznou objednávku.

Nevíte si s něčím rady? Kontaktujte nás prosím na emailu weare@crickeaters.cz nebo pomocí formuláře níže.

NAHORU