PŘIHLAŠTE SE NA SVŮJ ÚČET, ABYSTE MOHLI MÍT PŘÍSTUP K RŮZNÝM FUNKCÍM

ZAPOMNĚLI JSTE HESLO?

ZAPOMNĚLI JSTE SVÉ ÚDAJE?

AH, POČKAT, VZPOMNĚL JSEM SI!
weare@crickeaters.cz
  • PŘIHLÁSIT SE

CRICKEATERS | JEDLÝ HMYZ

  • BENEFITY
  • ZAJÍMAVOSTI
  • PARTNERSTVÍ
  • FAQ
  • BLOG
  • KONTAKT
  • E-SHOP
Úterý, 15 února 2022 / Publikováno v: RECEPTY

MRKVOVÝ DORT ZE CVRČČÍ MOUKY

Nejste zrovna milovník mrkve? To vůbec nevadí! Náš mrkvový dort ze cvrččí mouky má vláčný korpus s jemným krémem, kde mrkev není vůbec cítit. To je harmonie chutí, která vždy potěší.

Na těsto mrkvového dortu potřebujeme:

  • 1 lžičku soli
  • 200 g libovolné mouky
  • 30 g cvrččí mouky
  • 3 kusy vejce
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 lžičku perníkového koření
  • 100 g nasekaných ořechů
  • 25 ml oleje
  • 200 g cukru

Na krém potřebujeme:

  • měkký tvaroh nebo mascarpone 1 a 1/2 vaničky
  • máslo
  • cukr moučku
  • vanilkový cukr
  • rostlinnou šlehačku
  • nahrubo nasekané vlašské ořechy na ozdobení

Postup

Ve velké míse prošleháme vejce s cukrem a olejem. Do druhé mísy prosejeme mouku, sůl, koření a prášek do pečiva. Ingredience spojíme dohromady, poté přidáme nastrouhanou mrkev a ořechy. Dohromady promícháme tak, aby se vše krásně propojilo a vzniklo hladké těsto. Těsto pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů přibližně 40 minut. Mezi pečením těsta si připravíme krém, kde všechny ingredience spojíme a promícháme.

Korpus po vychlazení překrojíme podélně na dvě části. Promažeme ho vyšší vrstvou krému a poté celý dort omažeme zbylým krémem. Boky obsypeme nahrubo mletými ořechy. Před krájením musí být dort alespoň 10 hodin v chladu.

Mrkvový dort ze cvrččí mouky je tak tedy hotový a mi Vám přejeme dobrou chuť!

KATEGORIE

  • ČLÁNKY
  • NOVINKY
  • RECEPTY

ČTETE I OSTATNÍ ČLÁNKY

  • Test Post

  • Test Post

  • Test Post

  • Test Post

  • Test Post

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

Jíst hmyz se budeme muset naučit.

Crickeaters součástí videoreportáže.

Je libo červy na česneku nebo sarančata se špenátem?

Hmyz v gastronomii: udržitelná alternativa masa, nebo pomíjivý trend?

Burger z hmyzu. Holandský řetězec spouští revoluci

Entomofágie, co to je?

Hmyz jako jídlo? Evropané si musí začít zvykat

PTEJTE SE

weare@crickeaters.cz

NÁŠ E-MAIL NIKDY NESPÍ.
KAŽDÁ VAŠE ZPRÁVA NÁS POTĚŠÍ.

weare@crickeaters.cz

  • E-SHOP
  • O NÁS
  • LEGISLATIVA

© Copyright 2017-2021 Crickeaters. Všechna práva vyhrazena.

MÁTE DOTAZ?

KONTAKTUJTE NÁS

NÁŠ E-MAIL NIKDY NESPÍ. KAŽDÁ VAŠE ZPRÁVA NÁS POTĚŠÍ.

weare@crickeaters.cz

   © Copyright 2017-2021 Crickeaters. Všechna práva vyhrazena.

  • E-SHOP
  • O NÁS
  • LEGISLATIVA

Prosíme Vás o pár základních informací. Brzy se Vám ozveme.

Těšíme se na spolupráci

Pro veškeré ceny, dodací lhůty a další nás prosím kontaktujte na emailu manybugs@crickeaters.cz nebo pomocí formuláře níže.

Jedná se o nezávaznou objednávku.

Nevíte si s něčím rady? Kontaktujte nás prosím na emailu weare@crickeaters.cz nebo pomocí formuláře níže.

NAHORU