Jako další podzimní recept jsme si pro Vás připravili cvrččí cuketové brownies. Cuketové brownies je zdravější alternativa sladkého dezertu, kde rozdíl v chuti ani nepoznáte. Recept na cuketové brownies je zdravý a jednoduchý.
A proč zrovna do brownies zakomponovat cuketu? Cuketa obsahuje přes 90 % vody a má velmi nízkou energetickou hodnotu. Je však také zdrojem vlákniny, vitamínů a minerálů. Cuketa obsahuje beta karoten, hořčík, draslík, vápník a vitamín C. Nejvíce živin však najdeme ve slupce cukety, proto slupku cukety neloupejte a naopak ji využijte do těsta brownies.
Na těsto cuketového brownies potřebujeme:
- 300 g jemně nastrouhané cukety
- 35 g mouky dle libosti (celozrnná, žitná, pohanková)
- 5 g cvrččí mouky
- 2-3 lžíce javorového sirupu, medu nebo hnědého cukru
- 20 g rozpuštěného másla
- 40 g kakaa
- 1 lžička skořice
- 1 vejce
- 10 g kypřícího prášku
Postup:
Troubu předehřejeme na 180 stupňů a do formy vložíme pečící papír. Všechny tekuté suroviny postupně smícháme v míse a přidáváme sypké suroviny. Těsto důkladně promícháme do jemné struktury. Jako poslední do těsta přidáme vymačkanou nastrouhanou cuketu. Těsto promícháme a vlijeme do pečící formy. Těsto pečeme 40 – 45 minut. Po pečení necháme těsto vychladnout a zatuhnout v lednici.
Cvrččí cuketové brownies je na světě a my přejeme dobrou chuť!