PŘIHLAŠTE SE NA SVŮJ ÚČET, ABYSTE MOHLI MÍT PŘÍSTUP K RŮZNÝM FUNKCÍM

ZAPOMNĚLI JSTE HESLO?

ZAPOMNĚLI JSTE SVÉ ÚDAJE?

AH, POČKAT, VZPOMNĚL JSEM SI!
weare@crickeaters.cz
  • PŘIHLÁSIT SE

CRICKEATERS | JEDLÝ HMYZ

  • BENEFITY
  • ZAJÍMAVOSTI
  • PARTNERSTVÍ
  • FAQ
  • BLOG
  • KONTAKT
  • E-SHOP
Pondělí, 06 prosince 2021 / Publikováno v: RECEPTY

CVRČČÍ CUKETOVÉ BROWNIES

Jako další podzimní recept jsme si pro Vás připravili cvrččí cuketové brownies. Cuketové brownies je zdravější alternativa sladkého dezertu, kde rozdíl v chuti ani nepoznáte. Recept na cuketové brownies je zdravý a jednoduchý.

A proč zrovna do brownies zakomponovat cuketu? Cuketa obsahuje přes 90 % vody a má velmi nízkou energetickou hodnotu. Je však také zdrojem vlákniny, vitamínů a minerálů. Cuketa obsahuje beta karoten, hořčík, draslík, vápník a vitamín C. Nejvíce živin však najdeme ve slupce cukety, proto slupku cukety neloupejte a naopak ji využijte do těsta brownies.


Na těsto cuketového brownies potřebujeme:

  • 300 g jemně nastrouhané cukety
  • 35 g mouky dle libosti (celozrnná, žitná, pohanková)
  • 5 g cvrččí mouky
  • 2-3 lžíce javorového sirupu, medu nebo hnědého cukru
  • 20 g rozpuštěného másla
  • 40 g kakaa
  • 1 lžička skořice
  • 1 vejce
  • 10 g kypřícího prášku

Postup:

Troubu předehřejeme na 180 stupňů a do formy vložíme pečící papír. Všechny tekuté suroviny postupně smícháme v míse a přidáváme sypké suroviny. Těsto důkladně promícháme do jemné struktury. Jako poslední do těsta přidáme vymačkanou nastrouhanou cuketu. Těsto promícháme a vlijeme do pečící formy. Těsto pečeme 40 – 45 minut. Po pečení necháme těsto vychladnout a zatuhnout v lednici.

Cvrččí cuketové brownies je na světě a my přejeme dobrou chuť!

KATEGORIE

  • ČLÁNKY
  • NOVINKY
  • RECEPTY

ČTETE I OSTATNÍ ČLÁNKY

  • POMÁHÁME CHRÁNIT NAŠÍ PŘÍRODU

  • CRICKEATERS SE STALY PARTNERY SOUTĚŽE UNIT

  • NOVÍ PRAŽENÍ MOUČNÍ ČERVI

  • MRKVOVÝ DORT ZE CVRČČÍ MOUKY

  • HMYZÍ SPECIALITY

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

Jíst hmyz se budeme muset naučit.

Crickeaters součástí videoreportáže.

Je libo červy na česneku nebo sarančata se špenátem?

Hmyz v gastronomii: udržitelná alternativa masa, nebo pomíjivý trend?

Burger z hmyzu. Holandský řetězec spouští revoluci

Entomofágie, co to je?

Hmyz jako jídlo? Evropané si musí začít zvykat

PTEJTE SE

weare@crickeaters.cz

NÁŠ E-MAIL NIKDY NESPÍ.
KAŽDÁ VAŠE ZPRÁVA NÁS POTĚŠÍ.

weare@crickeaters.cz

  • E-SHOP
  • O NÁS
  • LEGISLATIVA

© Copyright 2017-2021 Crickeaters. Všechna práva vyhrazena.

MÁTE DOTAZ?

KONTAKTUJTE NÁS

NÁŠ E-MAIL NIKDY NESPÍ. KAŽDÁ VAŠE ZPRÁVA NÁS POTĚŠÍ.

weare@crickeaters.cz

   © Copyright 2017-2021 Crickeaters. Všechna práva vyhrazena.

  • E-SHOP
  • O NÁS
  • LEGISLATIVA

Prosíme Vás o pár základních informací. Brzy se Vám ozveme.

Těšíme se na spolupráci

Pro veškeré ceny, dodací lhůty a další nás prosím kontaktujte na emailu manybugs@crickeaters.cz nebo pomocí formuláře níže.

Jedná se o nezávaznou objednávku.

Nevíte si s něčím rady? Kontaktujte nás prosím na emailu weare@crickeaters.cz nebo pomocí formuláře níže.

NAHORU