PŘIHLAŠTE SE NA SVŮJ ÚČET, ABYSTE MOHLI MÍT PŘÍSTUP K RŮZNÝM FUNKCÍM

ZAPOMNĚLI JSTE HESLO?

ZAPOMNĚLI JSTE SVÉ ÚDAJE?

AH, POČKAT, VZPOMNĚL JSEM SI!
weare@crickeaters.cz
  • PŘIHLÁSIT SE

CRICKEATERS | JEDLÝ HMYZ

  • BENEFITY
  • ZAJÍMAVOSTI
  • PARTNERSTVÍ
  • FAQ
  • BLOG
  • KONTAKT
  • E-SHOP
Úterý, 01 února 2022 / Publikováno v: ČLÁNKY

HMYZÍ SPECIALITY

Dnes se podíváme na hmyzí speciality. Od 15.1.2020 v ČR podle veterinárního zákona spadají některé druhy hmyzu do kategorie potravin. Že hmyzí produkty jsou energeticky velice výhodné, už víte z předchozích článků. Na našich stránkách si můžete zakoupit například cvrččí mouku, hmyzí proteinovou tyčinku nebo cvrččí chipsy. Tyto produkty jsou už sami o sobě velice zajímavé. Dnes ale okusíme svět hmyzích specialit především ze světa a také se podíváme, kde je v České republice najdete.

Asie, jako nejlidnatější kontinent, je domovem mnoha kultur, z nichž velká část má vlastní a velmi charakteristickou kuchyni. K ingrediencím, jež jsou společné pro velké množství kultur, patří například rýže, zázvor, česnek ale také hmyz. V těchto zemích je hmyz každodenní záležitostí pro zpestření jídelníčku. Mezi hmyzí speciality patří pražení mravenci, štíři po sečuánsku, ragú z cvrčků nebo rizoto se strašilkami.

Kde najít hmyzí speciality v ČR ?

Pokud by Vás takové ochutnání hmyzu lákalo, můžete hmyzí delikatesy ochutnat i od expertů a kuchařů, kteří se podíleli na knize „HMYZ NA TALÍŘI„. Tým se specializuje především na hmyzí produkty. Tým kuchařů zaručuje profesionalitu na špičkové úrovni. O entomofágii ví naprosto vše a rádi se s Vámi podělí nejen o chuť ale také o veškeré informace, které Vás budou zajímat. Entomofágii se věnují už desátým rokem a jsou prvním týmem profesionálních kuchařů v ČR, kteří se pod vedením paní docentky Borkovcové věnují využití hmyzu v gastronomii. Často objíždějí akce a festivaly, kde jejich pochoutky můžete ochutnat. Mezi jejich recepty patří například smažené larvy bource morušového nebo larvy potemníka s čili a česnekem.

Po přečtení předchozích odstavců doufáme, že jsme Vám mohli představit alespoň kus z hmyzího světa v gastronomii a už i v ČR víte, kam na speciality zajít.

KATEGORIE

  • ČLÁNKY
  • NOVINKY
  • RECEPTY

ČTETE I OSTATNÍ ČLÁNKY

  • Test Post

  • Test Post

  • Test Post

  • Test Post

  • Test Post

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

Jíst hmyz se budeme muset naučit.

Crickeaters součástí videoreportáže.

Je libo červy na česneku nebo sarančata se špenátem?

Hmyz v gastronomii: udržitelná alternativa masa, nebo pomíjivý trend?

Burger z hmyzu. Holandský řetězec spouští revoluci

Entomofágie, co to je?

Hmyz jako jídlo? Evropané si musí začít zvykat

PTEJTE SE

weare@crickeaters.cz

NÁŠ E-MAIL NIKDY NESPÍ.
KAŽDÁ VAŠE ZPRÁVA NÁS POTĚŠÍ.

weare@crickeaters.cz

  • E-SHOP
  • O NÁS
  • LEGISLATIVA

© Copyright 2017-2021 Crickeaters. Všechna práva vyhrazena.

MÁTE DOTAZ?

KONTAKTUJTE NÁS

NÁŠ E-MAIL NIKDY NESPÍ. KAŽDÁ VAŠE ZPRÁVA NÁS POTĚŠÍ.

weare@crickeaters.cz

   © Copyright 2017-2021 Crickeaters. Všechna práva vyhrazena.

  • E-SHOP
  • O NÁS
  • LEGISLATIVA

Prosíme Vás o pár základních informací. Brzy se Vám ozveme.

Těšíme se na spolupráci

Pro veškeré ceny, dodací lhůty a další nás prosím kontaktujte na emailu manybugs@crickeaters.cz nebo pomocí formuláře níže.

Jedná se o nezávaznou objednávku.

Nevíte si s něčím rady? Kontaktujte nás prosím na emailu weare@crickeaters.cz nebo pomocí formuláře níže.

NAHORU