Nejste zrovna milovník mrkve? To vůbec nevadí! Náš mrkvový dort ze cvrččí mouky má vláčný korpus s jemným krémem, kde mrkev není vůbec cítit. To je harmonie chutí, která vždy potěší.
Na těsto mrkvového dortu potřebujeme:
- 1 lžičku soli
- 200 g libovolné mouky
- 30 g cvrččí mouky
- 3 kusy vejce
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 lžičku perníkového koření
- 100 g nasekaných ořechů
- 25 ml oleje
- 200 g cukru
Na krém potřebujeme:
- měkký tvaroh nebo mascarpone 1 a 1/2 vaničky
- máslo
- cukr moučku
- vanilkový cukr
- rostlinnou šlehačku
- nahrubo nasekané vlašské ořechy na ozdobení
Postup
Ve velké míse prošleháme vejce s cukrem a olejem. Do druhé mísy prosejeme mouku, sůl, koření a prášek do pečiva. Ingredience spojíme dohromady, poté přidáme nastrouhanou mrkev a ořechy. Dohromady promícháme tak, aby se vše krásně propojilo a vzniklo hladké těsto. Těsto pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů přibližně 40 minut. Mezi pečením těsta si připravíme krém, kde všechny ingredience spojíme a promícháme.
Korpus po vychlazení překrojíme podélně na dvě části. Promažeme ho vyšší vrstvou krému a poté celý dort omažeme zbylým krémem. Boky obsypeme nahrubo mletými ořechy. Před krájením musí být dort alespoň 10 hodin v chladu.
Mrkvový dort ze cvrččí mouky je tak tedy hotový a mi Vám přejeme dobrou chuť!