PŘIHLAŠTE SE NA SVŮJ ÚČET, ABYSTE MOHLI MÍT PŘÍSTUP K RŮZNÝM FUNKCÍM

ZAPOMNĚLI JSTE HESLO?

ZAPOMNĚLI JSTE SVÉ ÚDAJE?

AH, POČKAT, VZPOMNĚL JSEM SI!
weare@crickeaters.cz
  • PŘIHLÁSIT SE

CRICKEATERS | JEDLÝ HMYZ

  • BENEFITY
  • ZAJÍMAVOSTI
  • PARTNERSTVÍ
  • FAQ
  • BLOG
  • KONTAKT
  • E-SHOP
Jedlý hmyz
Čtvrtek, 09 listopadu 2017 / Publikováno v: RECEPTY

CARROT CAKE S PROTEINEM ZE CVRČKŮ

Jeden z mých nejoblíbenějších caků. Jedla jsem mnoho mrkváčů, ale tento mám mnohokrát vyzkoušený a vždy měl velký úspěch. Je v něm mnoho mrkve a trochu prášku ze cvrčků domácích. Nepeču ho jen k narozeninám, ale i tehdy, pokud chci výbornou snídani. A nebojte, zaručuji vám, že to nepoznáte.

8 porcí – 1 porce 298kcal, 12gB, 26gS, 16gT, 5gV 

Na těsto potřebujeme:

  • 3 vejce
  • 50 g třtinového cukru
  • šťáva z jednoho citrónu
  • kůra z jednoho citrónu
  • 75 g pohankové mouky
  • 25 g prášku ze cvrčků domácích
  • 1 čajovou lžičku jedlé sody
  • 1 čajovou lžičku kypřícího prášku
  • 1 lžíci kokosového oleje (rozehřátého)
  • 300 g nastrouhané mrkve
  • 50 g vlašských ořechů
  • 50 g strouhaného kokosu

Na krém potřebujeme:

  • 0,5 balení kokosového pudinku
  • 125 ml mléka
  • med dle chuti
  • 250 g odtučněného tvarohu
  • kokos
  • bílá čokoláda (nemusí být)

 

 

 

 

Rozehřejeme troubu na 180 stupňů. Žloutky vyšleháme s třtinovým cukrem a medem na krém a vmícháme šťávu a kůru z citrónu. Postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva a sodou a poté zbytek ingrediencí. Nakonec vyšleháme bílky se špetkou soli a opatrně vmícháme a vypravujeme těsto. Nalijeme do dortové formy vymazané kokosovým olejem a pečeme cca 45 minut podle výkonu trouby. Korpus necháme vychladnout.

Kokosový pudink připravíme z prášku a mléka (můžeme přidat bílou čokoládu). Po vychladnutí osladíme medem a zahustíme kokosem. Nakonec přidáme tvaroh a vše zamícháme.

Korpus rozřízneme na 2 díly a 1/2 vychladlého krému namažeme na korpus a spojíme. Zbylou 1/2 potřeme celý dort. 

 

Dobrou chuť!

 

 

Štítky: Bez lepku, Prášek z cvrčků domácích

KATEGORIE

  • ČLÁNKY
  • NOVINKY
  • RECEPTY

ČTETE I OSTATNÍ ČLÁNKY

  • POMÁHÁME CHRÁNIT NAŠÍ PŘÍRODU

  • CRICKEATERS SE STALY PARTNERY SOUTĚŽE UNIT

  • NOVÍ PRAŽENÍ MOUČNÍ ČERVI

  • MRKVOVÝ DORT ZE CVRČČÍ MOUKY

  • HMYZÍ SPECIALITY

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

Jíst hmyz se budeme muset naučit.

Crickeaters součástí videoreportáže.

Je libo červy na česneku nebo sarančata se špenátem?

Hmyz v gastronomii: udržitelná alternativa masa, nebo pomíjivý trend?

Burger z hmyzu. Holandský řetězec spouští revoluci

Entomofágie, co to je?

Hmyz jako jídlo? Evropané si musí začít zvykat

PTEJTE SE

weare@crickeaters.cz

NÁŠ E-MAIL NIKDY NESPÍ.
KAŽDÁ VAŠE ZPRÁVA NÁS POTĚŠÍ.

weare@crickeaters.cz

  • E-SHOP
  • O NÁS
  • LEGISLATIVA

© Copyright 2017-2021 Crickeaters. Všechna práva vyhrazena.

MÁTE DOTAZ?

KONTAKTUJTE NÁS

NÁŠ E-MAIL NIKDY NESPÍ. KAŽDÁ VAŠE ZPRÁVA NÁS POTĚŠÍ.

weare@crickeaters.cz

   © Copyright 2017-2021 Crickeaters. Všechna práva vyhrazena.

  • E-SHOP
  • O NÁS
  • LEGISLATIVA

Prosíme Vás o pár základních informací. Brzy se Vám ozveme.

Těšíme se na spolupráci

Pro veškeré ceny, dodací lhůty a další nás prosím kontaktujte na emailu manybugs@crickeaters.cz nebo pomocí formuláře níže.

Jedná se o nezávaznou objednávku.

Nevíte si s něčím rady? Kontaktujte nás prosím na emailu weare@crickeaters.cz nebo pomocí formuláře níže.

NAHORU