Jeden z mých nejoblíbenějších caků. Jedla jsem mnoho mrkváčů, ale tento mám mnohokrát vyzkoušený a vždy měl velký úspěch. Je v něm mnoho mrkve a trochu prášku ze cvrčků domácích. Nepeču ho jen k narozeninám, ale i tehdy, pokud chci výbornou snídani. A nebojte, zaručuji vám, že to nepoznáte.
8 porcí – 1 porce 298kcal, 12gB, 26gS, 16gT, 5gV
Rozehřejeme troubu na 180 stupňů. Žloutky vyšleháme s třtinovým cukrem a medem na krém a vmícháme šťávu a kůru z citrónu. Postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva a sodou a poté zbytek ingrediencí. Nakonec vyšleháme bílky se špetkou soli a opatrně vmícháme a vypravujeme těsto. Nalijeme do dortové formy vymazané kokosovým olejem a pečeme cca 45 minut podle výkonu trouby. Korpus necháme vychladnout.
Kokosový pudink připravíme z prášku a mléka (můžeme přidat bílou čokoládu). Po vychladnutí osladíme medem a zahustíme kokosem. Nakonec přidáme tvaroh a vše zamícháme.
Korpus rozřízneme na 2 díly a 1/2 vychladlého krému namažeme na korpus a spojíme. Zbylou 1/2 potřeme celý dort.
Dobrou chuť!