Jaro už je tady a s ním přichází tip na jarní mlsání. S perníkem nikdy nešlápnu vedle. Je mnoho druhů od klasického po nevšední, ale tenhle cuketový se špetkou skořice je na špici! Po přidání prášku z moučných červů se zvýší množství bílkovin a doplní se všech 9 esenciálních aminokyselin. Recept jsem si vyprosila v jednom penzionu v Krkonoších.
S perníkem nikdy nešlápnu vedle. Je mnoho druhů od klasického po nevšední, ale tenhle cuketový se špetkou skořice je na špici! Po přidání prášku z moučných červů se zvýší množství bílkovin a doplní se všech 9 esenciálních aminokyselin. Recept jsem si vyprosila v jednom penzionu v Krkonoších.
8 porcí – 1 porce 317kcal, 11gB, 26gS, 14gT, 3gV
- 200 g celozrnné špaldové mouky (můžeme použít kteroukoli jinou)
- 70 g hrachové mouky
- 30 g prášku z moučných červů
- 3 vejce
- 150 g třtinového cukru
- 400 g cukety
- 80 g kokosového oleje
- 1 balíček prášku do pečiva
- 2 lžičky skořice
Nejprve si na struhadle nastrouháme cuketu. Vejce, cukr a olej dobře vyšleháme, přidáme mouky, prášek do pečiva, cuketu a lžičky skořice. Zamícháme, dáme na pekáč a poté péct. Pečeme zhruba 25 minut na 155 °C.
Na perník doporučuji klasickou citronovou polevu místo čokoládové. Dobrou chuť.