PŘIHLAŠTE SE NA SVŮJ ÚČET, ABYSTE MOHLI MÍT PŘÍSTUP K RŮZNÝM FUNKCÍM

ZAPOMNĚLI JSTE HESLO?

ZAPOMNĚLI JSTE SVÉ ÚDAJE?

AH, POČKAT, VZPOMNĚL JSEM SI!
weare@crickeaters.cz
  • PŘIHLÁSIT SE

CRICKEATERS | JEDLÝ HMYZ

  • BENEFITY
  • ZAJÍMAVOSTI
  • PARTNERSTVÍ
  • FAQ
  • BLOG
  • KONTAKT
  • E-SHOP
https://www.opentable.com/
Pátek, 16 dubna 2021 / Publikováno v: ČLÁNKY

SVĚTOVÉ HMYZÍ RESTAURACE

Každý máme jinou chuť. Někdo má rád italskou kuchyni, někdo neodolá pálivé asijské restauraci a jiný zase rád naší domácí českou kuchyni. Co ale jít na večeři do restaurace, kde se připravují různé druhy hmyzu? A kde takové světové hmyzí restaurace najdeme?

V mnoha částech světa již objevili výhody konzumace hmyzu. V Evropě se velkým průkopníkem staly severské země. Například v Dánsku již konzumují hmyz mnoho let a proto je i oceňovaná restaurace Noma v dánském Copenhagenu oblíbeným místem pro všechny hmyzí nadšence. Servírují na talíře mnoho druhů hmyzu včetně mravenců a zákazníci si jej nemohou vynachválit.

Restaurace Noma, tripadvisor.com

Restaurace Noma spustila projekt Nordic Food Lab, který má za cíl zviditelnit a rozvíjet potenciál hmyzu na západní polokouli. V této laboratoři zkoumají metody chovu, šlechtění, sběr a přípravné techniky pro vytvoření gastronomického argumentu, který hmyz uvede jako jídlo pro širokou veřejnost a tím si vybuduje cestičku jako zdroj potravy pro západní svět. Chov hmyzu má oproti chovu hospodářských zvířat mnoho výhod – vyžaduje méně místa, potravy i vody a produkuje méně plynů do životního prostředí. Zároveň obsahuje vyšší obsah bílkovin a řadu důležitých mastných kyselin.

Nordic Food Lab, honestcooking.com

Projekt Nordic Food Lab má mimo jiné dva hlavní cíle:

  • edukaci široké i profesionální veřejnosti. Poskytování kulinářské a odborné znalosti a inspirace kuchařům po celém světě, kteří je předají zákazníkům a seznámí je s hmyzem,
  • zvýšení biologické rozmanitosti a představení hmyzu jako základní potravinovou komoditu.

Projekt se skládá ze tří průzkumů. Prvním je antropologický, který zmapuje historické a kulturní procesy ve společnosti a zároveň aktuální vnímání této komodity. Druhým průzkumem je spotřebitelská studie zkoumající zážitkové a percepční procesy, které určují přijatelnost hmyzu jako potravy. Poslední částí je gastronomický a kulinářský průzkum, který určuje potenciál hmyzu. Své výsledky postupně zveřejňují prostřednictvím tisku, konferencí a sociálních médií.

Restaurací, které hmyz využívají ve svém menu, je mnoho. Další světové hmyzí restaurace Vám rádi představíme. Mezi nejznámnější patří mexická restaurace Chapuline Tacos at Oyamel ve Washingtonu, restaurace Black Ant Guacamole at The Black Ant v New Yorku nebo miamská restaurace Gusanos de Maguey at Bakan. Mnoho hmyzích restaurací naleznete na Bugsolutery.

Black Ant Guacamole at The Black Ant, opentable.com

Tak dobrou chuť.

KATEGORIE

  • ČLÁNKY
  • NOVINKY
  • RECEPTY

ČTETE I OSTATNÍ ČLÁNKY

  • POMÁHÁME CHRÁNIT NAŠÍ PŘÍRODU

  • CRICKEATERS SE STALY PARTNERY SOUTĚŽE UNIT

  • NOVÍ PRAŽENÍ MOUČNÍ ČERVI

  • MRKVOVÝ DORT ZE CVRČČÍ MOUKY

  • HMYZÍ SPECIALITY

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

Jíst hmyz se budeme muset naučit.

Crickeaters součástí videoreportáže.

Je libo červy na česneku nebo sarančata se špenátem?

Hmyz v gastronomii: udržitelná alternativa masa, nebo pomíjivý trend?

Burger z hmyzu. Holandský řetězec spouští revoluci

Entomofágie, co to je?

Hmyz jako jídlo? Evropané si musí začít zvykat

PTEJTE SE

weare@crickeaters.cz

NÁŠ E-MAIL NIKDY NESPÍ.
KAŽDÁ VAŠE ZPRÁVA NÁS POTĚŠÍ.

weare@crickeaters.cz

  • E-SHOP
  • O NÁS
  • LEGISLATIVA

© Copyright 2017-2021 Crickeaters. Všechna práva vyhrazena.

MÁTE DOTAZ?

KONTAKTUJTE NÁS

NÁŠ E-MAIL NIKDY NESPÍ. KAŽDÁ VAŠE ZPRÁVA NÁS POTĚŠÍ.

weare@crickeaters.cz

   © Copyright 2017-2021 Crickeaters. Všechna práva vyhrazena.

  • E-SHOP
  • O NÁS
  • LEGISLATIVA

Prosíme Vás o pár základních informací. Brzy se Vám ozveme.

Těšíme se na spolupráci

Pro veškeré ceny, dodací lhůty a další nás prosím kontaktujte na emailu manybugs@crickeaters.cz nebo pomocí formuláře níže.

Jedná se o nezávaznou objednávku.

Nevíte si s něčím rady? Kontaktujte nás prosím na emailu weare@crickeaters.cz nebo pomocí formuláře níže.

NAHORU